Home   Onderzoek   Informatie aanvragen   Contact  
 
 
     
 Ingreep


Na de ingreep

 

Controle

Na de vasectomie bent u niet meteen steriel: de zaadcellen die nog “onderweg” zijn, moeten nog geloosd worden. Meestal heeft men ongeveer twintig zaadlozingen ( ongeveer 3 maanden) nodig om dat te bereiken, hoewel het soms nog langer kan duren. U krijgt een laboratoriumformulier en een glazen spermaportje mee, om na ongeveer drie maanden, vers geloosd(!) bij uw eigen streeklaboratorium in te leveren.

U bent pas striel als uw spermacontrole aan de internationale richtlijn postvasectomie voldoet.

Uw huisarts krijgt een verslag van de ingreep en van de uitslag van de spermacontrole.

Ondanks dat de vasectomie een zekere vorm van definitieve anticonceptie is,  kan geen volledige garantie van steriliteit worden afgegeven. In ongeveer 0,03% van de gevallen gebeurt het dat de man toch opnieuw vruchtbaar wordt. Bij twijfel, of onrust, hier over kunt u natuurlijk altijd, via uw eigen huisarts na een aantal maanden een hercontrole aanvragen.
 

Verhindering

Als u door de een of andere onvoorziene omstandigheid verhinderd bent, bel dan zo spoedig mogelijk naar de praktijk ( zie contactgegevens). Dan kunnen wij misschien iemand anders in uw plaats helpen.
 

Tot slot

De vasectomie wordt door de meeste verzekeringsamaatschappijen niet meer volledig vergoed. Het blijft verstandig dit voor de ingreep, om onprettige verrassingen te voorkomen, te checken bij uw maatschappij.

De kosten van de ingreep bedragen 350 Euro.

De spermacontrole, na de operatie, wordt in de meeste gevallen nog gewoon door uw verzekeringsmaatschappij vergoed

> Meer weten?

 

 
 
 

Deze website en alle inhoud ervan zijn auteursrechtelijk beschermd door Vasectomie Uithoorn © 2009.
Niets van deze website mag zonder schriftelijke en voorafgaande toestemming
van Vasectomie Uithoorn worden gereproduceerd of gebruikt.